En kort presentasjon av de fire Boknakaran:

MALVIN SKULBRU

har siden 1980 arbeidet som musiker, komponist, forfatter og trubadur. Har gitt ut 9 bøker: 2 diktsamlinger, en samling dikt og prosastykker, 5 vise/diktsamlinger og en roman. 1 EP-plate og to kassettproduksjoner. Aktør og medskaper i TV-program i 1988, bygd på tekster og musikk fra egne bøker. En TV-dramatisering av hans bok "Fri sikt" ble vist på NRK i desember -92. Flere egne program i NRK radio, bl.a. sammen med visedikter/forfatter Arvid Hanssen. CD med egne komposisjoner på hardingfele (Blådansen, BCD 0398) . Egne CD-utgivelser:  "Grass is a slow thing", med engelske tekster til klarinett- og hardingfeletoner, med bakgrunnsstøy tatt opp i Firenze! "Frøya", med egne komposisjoner på svensk sekkepipe tilegnet den norrøne gudinna. "Messe til en havsau", med punk-poesi og musikk.

Malvin laget poesikonseten "Friheten kommer" sammen med lyrikeren Hanne Aga . I 2000 kom forestillinga "I kamelens øye", basert på egne dikt og komposisjoner, med Pål Thorstensen og Knut Halvard Johannessen som musikere. Diktsamlinga med samme navn er både på norsk og engelsk. Sammen med Pål Thorstensen har han også skrevet musikk til Stellaris Danseteaters produksjon "Eit anna lys, eit anna vatn", hvor han og Pål også medvirker som musikere (sekkepipe og kontrabass!).

Forestillinga "Myr" med dans og musikk til dikt og komposisjoner av Malvin, har premiere under Festspillene i Nord-Norge 2008.

Malvin mottok Torsken kommunes kulturpris i 1983.

E-postadresse: ps- malvin@online.no Websider: malvinart.agane.com

RAGNAR OLSEN

har bakgrunn som visedikter og -sanger i den nordnorske "visebølga" fra tidlig på 70-tallet. "Husdikter" ved Hålogaland Teater siden 1978, med en rekke oversettelser og originalverker (sangtekster, dramatikk for barn og voksne). Bl.a. gjendikting av Jacques Brel, Shakespeare, og Sofokles (Antigone) for HT.       Skrev manus til åpningsseremonien for det nye teaterhuset i Tromsø høsten 2005. Har i det siste gjendiktet flere musikaler: 'Cabaret' og 'Chicago' for HT og 'Sound of Music' som har premiere på Edderkoppen i Oslo høsten 2008.

Som dramatiker bl.a. kjent for 'Tromsø Byspill', en serie skuespill med tema fra Tromsø bys historie (1990-95). Dramatiserte 'Jul på Månetoppen' for Hålogaland Teater i 2007.

Skrev teksten til Partisan Requiem , med musikk av Henning Sommerro, som ble urframført på Festspillene i Nord-Norge i 2000.

Stor produksjon av viser. Gitt ut ei visebok, og er representert i mange antologier. Spilt inn plater med "Ungdomslaget Ny Von" (1978), "Rallarlaget" (-86) og "Den glade pessimisten" med Sverre Kjelsberg (-87).  Med på nyutgivelse av rallarviser fra tidligere innspillinger sammen med Pierre Ström og Björn Arahb: "Rallaren" (2003). CD med egne viser - "Polarlys" (1993). Har fått bl.a. Prøysenprisen og Blix-prisen, samt Norsk Teaterlederforums oversetterpris for sine Shakespeare- gjendiktninger. Tromsø kommunes kulturpris 1994. SAS kulturstipend 1999.

Festspill-kunstner under Festspillene i Nord-Norge 2004, bl.a. med gjendikting og bearbeidelse av Brechts "Herr Puntila" og "Stein i lomma" av Marie Jones. Ragnars festspillkonsert med egne viser og et band av norske og irske musikere, er nå blitt live-CD'en 'Ragnar Olsen med Golfstrømmen' (Tylden & Co)

E-postadresse: ragnolse@online.no

JAN ARVID JOHANSEN

utdannet seg ved Nordnorsk Musikkonservatorium 1976 til -79, og har siden vært frilans musiker. Med i Nordnorsk Visegruppe som ga ut to plater (-77 og -79) med nordnorsk tradisjonsmusikk. Gruppa fikk Prøysenprisen i -78. Musiker ved Hålogaland Teater 1979 - 81, og i Tramteatret i -85. Samarbeidet med Trygve Hoff og Tove Karoline Knutsen, og har bl.a. jobbet med irsk musikk i gruppa Rebels. Flere opptredener i radio og TV. Komponerer musikk til tekster av Senja-poeten Helge Stangnes, og bruker disse visene både med Boknakaran og i enmanns-kabareten "Året rundt".

Ga ut sin første solo-CD i 2005, med stor suksess - bl.a. mange uker med førsteplass på Norsktoppen (Tirilltungetid). Aktuelt i 2006 er gjenforeninga av Nordnorsk Visegruppe og nyutgivelse av deres LPer som CD.

E-postadresse: jan_arvidjohansen@hotmail.com

PÅL THORSTENSEN

er utdannet på Musikkhøyskolen. Har spilt med diverse jazzorkestre, bl.a. med Jon Eberson, Terje Rypdal og Bendik Hofset . Drev teatergruppa La Strada sammen med Pernille Anker og Gilles Obermayer. Har jobbet mye med sigøynermusikk, Balkan-musikk og annen folkemusikk, og har spilt i Balkansemblet, Oslo Tangoforening, Gjertruds Sigøynerorkester og Rayas orkester. Spiller irsk tradisjonsmusikk med Rebels og nyskapende norsk folkemusikk med NilsØkland ("Blå harding" ). Medvirket på div. plateinnspillinger, i radio og TV. Komponist og musiker sammen med Malvin Skulbru i forestillingene "I kamelens øye" og "Eit anna lys, eit anna vatn"